پرش لینک ها

12 راز موفقیت استیو جابز


استیو جابز

امروزه کمتر کسی است که با نام جاودان خالق اپل یعنی استیو جابز آشنایی نداشته باشد یا زندگی نامه او را نخوانده باشد. اما شمار کسانی که با جزییات زندگی وی آشنایی دارند و راز موفقیت او را می دانند بسیار معدود است. زندگی استیو جابز فقید برای کسانی که می خواهند در مسیر موفقیت گام بردارند سراسر درس است که نباید از آن غافل شد. در ادامه مطلب ” 12 راز موفقیت استیو جابز ” با ما همراه باشید.

گای کاوازاکی که هم اکنون 65 سال سن دارد و از سرمایه گزاران بخش تکنولوژی در سیلیکون ولی است، در سال های اولیه شکل گیری اپل به مدت 4 سال برای موفقیت این شرکت گام های مهمی برداشته است، پس از درگذشت استیو جابز بزرگ فهرستی از رازهای مهمی که حین همکاری با استیو جابز آموخته است را منتشر نموده است که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم نمود:

بسیاری از مشاوران، تحلیل گران، روزنامه نگاران، بانکداران و راهبران خودشان هم گاهی اوقات نمی دانند راه حل چیست، بنابراین فقط می توانند به شما به صورت کلیشه ای مشاوره بدهند. آن ها مشکل محصول شما را به شما می گویند، اما نمی توانند محصول بهتری برای شما بسازند. اینجور اشخاص می توانند به تو بگویند از چه طریقی محصول خود را بفروشی، اما خودشان نمی توانند آن را بفروشند.
نقطه تمرکز شرکت اپل در واقع نیم کره چپ مغز استیو بود که با نیم کره راست او صحبت می کرد. اگر از مشتریان سوال کنیم که دقیقا چه می خواهند، آن ها پاسخ خواهند داد : ” ارزان ترین، بهترین و سریع ترین ” . مشتریان فقط می توانند آرزوهای خود را در قالب کلماتی ارائه کنند که هنوز در حال بیان آن ها هستند. در دوره ای که کامپیوتر های مکینتاش تولید می شدند، همه می گفتند می خواهند کامپیوتری با ارزان ترین، سریع ترین و بهترین سیستم عامل داس داشته باشند. بهترین چیز برای یک شروع، تولید محصولی است که مشتریان می خواهند. این دقیقا عامل موفقیت استیو جابز و استیو وزنیاک در اپل است.


زمانی که به دنبال تغییرات بزرگ هستیم، باید جهشی فراتر از تغییرات یکنواخت داشته باشیم. به طور مثال برترین تولید کنندگان پرینترهای چرخشی، در ابتدا ویژگی هایی ارائه دادند که با ویژگی های پرینتر های گذشته متفاوت بودند. اپل همیشه در حال جهش و حرکت رو به جلو بوده و هست. به شرکت هایی فکر کنید که یخ جمع می کردند و آن هایی که یخچال را ساختند. تفاوت اپل با دیگران در همین موضوع است.
من همیشه با این ترس به کارم ادامه می دادم که روزی استیو بیاید و به من بگوید که از کارم راضی نیست یا کارم برایش هیچ ارزشی ندارد. این ترس به چالشی برای من تبدیل شده بود اما در واقع این چالش اصلی نبود و چالش اصلی رقابت با غول هایی مانند آل بی ام و مایکروسافت بود. اگر اپل امروز به این نقطه رسیده است، من و همکارانم کار خود را به نحو احسن انجام داده ایم و برای چالش های بزرگ پیش رو حداکثر توان خود را مصرف نموده ایم.
استیو جابز با طراحی های عجیبی که در سر داشت، افراد مختلف را دیوانه می نمود. به طور مثال او می گفت قاب های سیاه به اندازه کافی سیاه نیستند. انسان های فنا پذیر عادی فکر می کنند. سیاه سیاه است و خاکستری خاکستری. اما استیو شخصی کمال گرا بود. او طراحی را در دل داشت.
اگر نگاهی به فونت اسلایدهای استیو بیندازیم متوجه می شویم که فونت اسلاید های او از نوعی است که گرافیک بزرگ دارند. حال اگر به اسلاید های دیگران نگاه کنید، متوجه تفاوت سایز آن ها با استیو می شوید. آن ها از فونت با سایز 8 استفادده می کنند و استیو از 70 استفاده می نمود. بسیاری از مردم جهان معتقدند، استیو بزرگ ترین معرفی کننده محصولات جدید در جهان بود.
زمانی که شرکت اپل اولین آیفون را عرضه نمود، هیچ برنامه جانبی برای آن وجود نداشت. فروشگاه برنامه های جانبی برای آیفون ها را استیو جابز برای اولین بار اختراع نمود. شعار اپل سال هاست این است: برای هر چیزی بک برنامه جانبی وجود دارد.


اگر فکر می کنید همه چیز به قیمت بستگی دارد و تنها می توان در قیمت با دیگران رقابت کرد، سخت در اشتباه هستید. قیمت همه ی آن چیزی نیست که شما باید بر روی آن حساب باز کنید. آن چه که شما باید روی آن حساب باز کنید، ارزش است. آنچه که باید به آن فکر کنید تا بتوانید لذت استفاده از بهترین دستگاه را به مشتری هدیه کنید، ارزش است. بلا شک می توانیم بگوییم 90 درصد خریداران اپل در هنگام خرید به قیمت این محصولات توجه نمی کنند.
استیو جابز کسی بود که قادر بود 2 بار در سال به صورت هر بار جذاب تر به همه آیفون، آیپاد، آیپد و مک بوک معرفی کند. بسیاری از مدیران نمی توانند تکی محصولات خود را معرفی کنند و از معاونان و سایر مدیران ارشد خود می خواهند که به روی صحنه آمده و محصول را معرفی کند. شاید بگویید خوب چرا؟ زیرا می خواهند نشان دهند در پس این محصول، مجموعه ای قدرتمند قرار گرفته است یا شاید هم به دلیل اینکه اطلاعات کافی درباره محصول ندارند و می خواهند کسی محصول را بیشتر معرفی کند که اطلاعات کامل تری دارد. این موضوع دقیقا وجه تمایز استیو جابز با دیگر مدیران اجرایی می باشد. (12 راز موفقیت استیو جابز)
شاید همیشه محصول خیلی هم مطلوب نباشد، اما به حدی چشم گیر باشد که بتواند در دنیا گسترده شود. در این باره استیو همیشه یک هدف داشت و آن هم این بود که باید بر روی بازارهای موجود سلطه داشت و به دنبال بازاهای جدید گشت.
مربعی را تصور کنید که خود به چهار مربع کوچک تر تقسیم شده است. محور عمودی نشان دهنده این موضوع است که محصول شما با محصول رقیب چقدر تفاوت دارد. محور افقی هم نشان دهنده ی ارزش محصول شما می باشد. در قسمت راست پایین، ارزش هست اما تک نیست و به قیمتی رقابتی نیاز دارد. در قسمت چپ بالا تک هست اما ارزش وجود ندارد. بنابراین شما در بازاری هستید که رقیب وجود ندارد و در این بازار اولین هستید. در قسمت چپ پایین، تک نیست، ارزش هم نیست. بنابراین رسما شما یک ابله هستید. در قسمت راست بالا، تک هست و ارزش هم هست. در اینجاست که شما می توانید هم تاریخ سازی کنید و هم پول بدست آورید. برای مثال آیپاد تک بود و ارزش هم داشت، چرا که تنها روش قانونی بارگذاری موسیقی بود و در عین حال ارزان هم بود. بنابراین از سوی بزرگ ترین شرکت های موسیقی آمریکا حمایت شد.
در زمانی که به دنبال جهشی رو به جلو هستی، به دنبال راه فراری از دست کارشناسان هستی، به دنبال چالش های بزرگی، در طراحی وسواس داری و همه توجه خود را بر روی ارزش محصول خود معطوف کرده ای، باید مردم را متقاعد کنی که ارزش کاری را که در حال انجام آن هستی، باور کنند. مردم برای دیدن مکینتاش آن را از ته دل باور کردند و به همین علت بود که مکینتاش به واقعیت بدل شد. این اتفاق عینا برای محصولاتی همچون، آیفون، آیپاد و آیپد هم رخ داد. نقطه آغازین برای تغییر دنیا، تغییر ایده هاست. این درس بزرگی بود که من از استیو جابز بزرگ آموختم.


منبع : www.ayabs.com

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

نظر دهید.

guest

نظر خود را در مورد این مقاله با بقیه در اشتراک بگذارید.

0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
🍪 این وب سایت از کوکی ها برای بهبود تجربه وب شما استفاده می کند.