کمپانی توتال ( Total ) شرکتی فرانسوی برای نفت و گاز می باشد که در سال ۱۹۲۴ توسط ارنست مرسییر پایه گذاری شده است و به عنوان یکی از شرکت های بزرگ نفتی جهان رتبه بندی می شود.
شرکت Total، یکی از شش کمپانی بزرگ نفتی جهان است، که تحت عنوان ” سوپرمیجر”(سوپرمیجر به پنج یا شش شرکت بزرگ نفتی جهان، اطلاق میگردد. این شرکتها عبارتند از:
- بیپی
- شورون
- اکسونموبیل
- کونوکو فیلیپس
- توتال
- شل
این فهرست گاهی از ۵ شرکت تشکیل میشود و گروهی نیز کمپانی کونوکو فیلیپس را به این فهرست اضافه میکنند و این شرکت را نیز به عنوان بخشی از این گروه میدانند).
طبقهبندی و شناخته می شود. این شرکت، در ۳۰ کشور دارای شعبه بوده و بیش از۹۵۰۰۰ کارمند، از مجموع ۱۳۰ کشور، در آن اشتغال دارند.
فعالیت های کمپانی توتال
کمپانی توتال در تمامی حوزههای صنایع نفت و گاز، فعالیت مینماید. این شرکت فرانسوی، در زمینه :
*اکتشاف و تولید نفت خام و گاز طبیعی
* تولید برق
* انتقال، پالایش وبازاریابی نفت خام و گاز طبیعی
فعالیت میکند.این کمپانی همچنین به دنبال منافع تجاری در
- استخراج زغال سنگ
- انرژی هسته ای
- منابع انرژی جایگزین مانند : *انرژی خورشیدی * زیست توده است.
شرکت توتال مواد شیمیایی را نیز به صورت عمده به سراسر جهان عرضه می کند.
دفتر مرکزی این شرکت در غرب پاریسCourbevoie، (فرانسه) و برج تور توتال قرار گرفته است.
توتال و نفت و گاز
توتال توانسته به عنوان یکی از کمپانی های موفق و بزرگ نفتی، سهم بسیار زیادی از بازارهای مختلف مرتبط با نفت و گاز را به خود اختصاص بدهد. با وجود اینکه کمپانی توتال یک شرکت نفتی است؛ به همراه پیش بینی چند دهه دیگر، سرمایه گذاری هنگفتی بر روی انرژی تجدیدپذیر توسط این شرکت انجام شده است. دور -اندیشی مدیران عامل و مدیران رده بالای توتال یکی از مهم ترین وجوه تمایز آن با شرکت های بزرگ دیگر می باشد.
شرکت توتال، در سال ۱۹۲۴ تاسیس شد و از ابتدای فعالیت خود، در صنعت نفت، همواره از مطرح ترین شرکتهای نفتی جهان، به شمار آورده شده است.
تاریخ های مهم در کمپانی توتال
توتال در سال 1924 در پاریس با نام Compagnie Française des Pétroles (“شرکت نفت فرانسه”) به ابتکار دولت فرانسه شکل گرفت. این شرکت که به عنوان CFP شناخته می شود، در اکتشاف و تولید، عمدتاً در خاورمیانه فعالیت می کند. اولین پالایشگاه آن در سال 1933 در نرماندی شروع به کار کرد. پس از جنگ جهانی دوم، CFP به اکتشاف نفت در ونزوئلا، کانادا و آفریقا مشغول شد؛ در حالی که به دنبال منابع انرژی در فرانسه بود. اکتشاف در الجزایر، که در آن زمان مستعمره فرانسه بود، در سال 1946 آغاز شد و الجزایر به منبع اصلی نفت در دهه 1950 تبدیل شد. CFP در سال 1954 برند توتال بنزین را در قاره آفریقا معرفی کرد و در همان سال آن را به اروپا آورد.
با تکیه بر محبوبیت برند بنزین خود، این شرکت در سال 1985 نام خود را به Total CFP تغییر داد. در سال 1991 زمانی که به یک شرکت سهامی عام در بورس نیویورک تبدیل شد ، نام آن به توتال تغییر یافت. دولت فرانسه با کنترل بیش از 30 درصد از سهام شرکت تا سال 1991، طی پنج سال آینده، سهام خود را در شرکت به کمتر از 1 درصد کاهش داد
توتال SA به عنوان یکی از شرکت های بزرگ نفتی جهان، در بیش از 130 کشور تجارت می کند. این شرکت، نفت و گاز را در بیش از 30 کشور یا منطقه اکتشاف و تولید می کند. کمپانی توتال، پتروفینا بلژیک را در سال 1999 و شرکت نفت فرانسوی Elf Aquitaine را در سال 2000 خریداری کرد. مارک های سوخت موتور توتال که شامل توتال، فینا و الف می شود، از طریق تقریباً 15000 سایت خرده فروشی در سراسر جهان به فروش می رسد.
توتال فرانسه در سال 2019 با کاهش مقدار کمی درآمد و سود مواجه شد که با این وجود در سال جاری در رتبه جهانی 500 ، پنج پله سقوط کرد. این شرکت نیز مانند همتایان خود در بخش انرژی، به شدت تحت تاثیر حملات مضاعف ویروس کرونا و جنگ قیمتی عربستان و روسیه قرار گرفت. در نتیجه و همراه با سایر شرکت های بزرگ نفتی توتال مجبور شد ، هزینه های سرمایه ای خود را در سال 2020 به شدت کاهش دهد. در زمینه آب و هوا، دولتهای محلی و فعالان نیز از توتال در فرانسه به دلیل انجام ندادن کافی برای مقابله با گرمایش زمین شکایت کردهاند. این شرکت به نوبه خود بارها بر تعهد خود به سرمایه گذاری در انرژی:
*خورشیدی
* بادی
* باتری ها
تاکید کرده است که اکنون حدود یک هشتم هزینه سرمایه آن را تشکیل می دهد.
بخش بالادستی توتالانرژیز؛ خود به سه بخش اصلی تقسیم میشود، که هر یک از بخشها، به مدیریتهای مختلف تفکیک میشوند.
مراتب سازمانی شرکت توتال
1- بخش نفت 2- اکتشاف نفت خام 3- استخراج نفت خام 4- بخش گاز و برق 5- اکتشاف گاز طبیعی 6- تولید گاز طبیعی 7- تولید برق 8- بخش انرژیهای تجدیدپذیر 9- تولید انرژی خورشید10- تولید انرژی بادی 11- تولید انرژی هستهای
بخش بالادستی و پایین دستی شرکت توتال
بخش بالادستی شرکت توتال، در طول سال ۲۰۰۵، معادل ۸٬۱ میلیارد یورو، در پروژههای این بخش، سرمایهگذاری کردهاست. این بخش از شرکت توتال، بهتنهایی دارای ۱۴۸۴۹ نفر نیرویانسانی بوده، همچنین شامل شبکهای از ۱۷٬۰۰۰ ایستگاه ارائه خدمات در سراسر جهان میباشد، که در حدود ۵۰٪ درصد آنها، در دو قاره اروپا و آفریقا مستقر میباشند.
بخش پایین دستی توتال:
1-مدیریت پالایشگاهها 2-کارخانجات پتروشیمی و کارخانههای شیمیایی 3- جایگاههای پمپ بنزین 4- ساخت و نگهداری خطوط لوله 5- کلیه امور مربوط به بخش فروش
را برعهده دارد.
بخش پاییندستی کمپانی توتال، به شاخههای زیر، تقسیم میشود:
- کارخانجات صنایع پتروشیمی
- پالایشگاهها
- بخش خطوط لوله و انتقال
- بخش بازرگانی و فروش
- کارخانجات تولیدکننده محصولات شیمیایی
- کارخانجات چسب و آبکاری الکتریکی
- پردازش الاستومرها
- کارخانجات کائوچو، مواد مرکب و پلیمرها
- پالایش و پخش
شرکت توتال، در سال ۲۰۰۵ روزانه بهطور متوسط ۳٫۹ میلیون بشکه، انواع محصولات پالایش شده را، بفروش رساندهاست. این شرکت ، در مجموع دارای ۲۷ پالایشگاه در سراسر جهان میباشد، که ۶ پالایشگاه آن، در کشور فرانسه مستقر میباشند.
این پالایشگاهها عبارتند از:
- پالایشگاه دانگز
- v پالایشگاه نورماندی
- v پالایشگاه فلاندر
- v پالایشگاه گرندپویتز
- v پالایشگاه پرووانس
- v پالایشگاه فیزین
بازرگانی و انتقال
فعالیتهای انتقال در زمینه ترابری نفت خام به پالایشگاه و نیز انتقال محصولات پالایش شده، از پالایشگاه، به مکانهای مصرف و عرضه فراوردههای نفتی اختصاص دارد.
تجارت نفت خام و محصولات نفتی این شرکت، به «شرکت بازرگانی توتسا»، واگذار شدهاست. توتسا، از شرکتهای تابعه توتال بوده و در ژنو مستقر میباشد.
بخش فروش گاز طبیعی و فروش برق نیز به شرکت تابعه دیگر، بنام «شرکت توتال گس اند پاور»، واگذار شدهاست. این شرکت در شهر لندن مستقر است.
نکته پایانی
با توجه به اینکه توتالانرژیز در کشورها و مناطق گوناگون فعالیت مینماید، لذا نوع عملیات و نحوه ارائه محصولات آن نیز، باتوجه به نوع تقاضا، تغییر مینماید! این شرکت، در هر یک از بازارهای خود، مجموعهای از فعالیتهای بسیار گوناگون ترابری، بستهبندی، ساخت و ساز، کارخانه تولید کاغذ، صنایع الکترونیک، صنایع کشاورزی را عرضه مینماید، که از این نظر شرکت توتال، یک شرکت خوشهای (دارای فعالیت در صنایع مختلف) محسوب میشود.
نظر خود را در مورد این مقاله با بقیه در اشتراک بگذارید.